BRIT VETERINARY DIETS CAT RENAL 2kg
BRIT Veterinary Diets Cat Renal Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla kotów 2 kg
Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla kotów – wspomaganie funkcji nerek w przypadku ich chronicznej niewydolności.
WSKAZANIA
- Przewlekła niewydolność nerek
- Zespół sercowo-nerkowy
- Kamica nerkowa cystynowa i moczanowa
PRZECIWWSKAZANIA
- Kocięta i koty w okresie wzrostu
- Kotki ciężarne i w okresie laktacji
ZALETY PRODUKTU:
ODPOWIEDNIO ZBILANSOWANA ZAWARTOŚĆ ŁATWO PRZYSWAJALNEGO BIAŁKA ORAZ WYSOKA WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Ograniczenie magazynowania się toksyn mocznicowych, obniżenie ilości fosforu oraz prekursorów moczanów i cystyn w moczu. Ochrona przed katabolizmem mięśni.
RECEPTURA BEZ ZBÓŻ
Zmniejszenie ryzyka wystąpienia alergii lub nietolerancji pokarmowej na gluten.
KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-3 I PRZECIWUTLENIACZE (WITAMINA E I C, SELEN)
Przeciwzapalne działanie na tkanki nerek oraz poprawa filtracji kłębuszkowej.
ELEKTROLITY I WITAMINY Z GRUPY B
Uzupełnienie braków w organizmie po zwiększonej utracie moczu spowodowanej wystąpieniem poliurii.CHITOSAN
CHITOSAN
Ograniczenie wchłaniania fosforu z jelit.
OPTYMALNA ILOŚĆ BŁONNIKA I PREBIOTYKÓW (MOS, FOS, BETA-GLUKANY)
Usprawnienie perystaltyki i integralności jelit, ograniczenie wchłaniania związków amonowych. Zmniejszenie ryzyka wystąpienia dolegliwości żołądkowo-jelitowych w związku z obecnością toksyn mocznicowych.
PROBIOTYK LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS I PREBIOTYKI
SKŁAD:
jaja (26%), groch żółty (25%), hydrolizowane białko łososia (10%), hydrolizowane białko kurczaka (8%), tłuszcz z kurczaka (8%), gryka, suszona pulpa jabłkowa, olej z łososia (2%), hydrolizowana wątroba z kurczaka (2%), skorupki jaj (źródło wapnia), mąka grochowa, drożdże piwne, cytrynian potasu (0,8%), psyllium – łuski i nasiona (0,5%), suszone algi (0,5%, Ascophyllum nodosum), chitozan (0,08%), ekstrakt z drożdży (źródło mannanooligosacharydów, 0,025%), β-glukany (0,022%), fruktooligosacharydy (0,02%), Jukka Mojave (0,02%), suszony rokitnik zwyczajny (0,015%).
ENERGIA METABOLICZNA:
3 990 kcal/kg
SKŁADNIKI ANALITYCZNE:
białko surowe 23,0%, tłuszcz surowy 19,0%, włókno surowe 2,2%, popiół surowy 5,2%, wilgotność 10%, kwasy tłuszczowe omega-3 0,75%, kwasy tłuszczowe omega-6 3,0%, wapń 0,7%, fosfor 0,4%, sód 0,3%, magnez 0,08%, potas 0,5%, arginina 0,65%, tauryna 0,23%.
DODATKI DIETETYCZNE W 1 KG:
witamina A (3a672a) 25 000 j.m., witamina D3 (3a671) 850 j.m., witamina E (3a700) 1000 mg, witamina C (3a312) 400 mg, chlorek choliny (3a890) 2300 mg, biotyna (3a880) 3 mg, witamina B1 (3a821) 10 mg, witamina B2 (3a825i) 30 mg, niacynoamid (3a315) 100 mg, D-pantotenian wapnia (3a841) 60 mg, witamina B6 (3a831) 35 mg, kwas foliowy (3a316) 15 mg, witamina B12 0,18 mg, cynk (3b606) 120 mg, żelazo (3b106) 60 mg, mangan (3b504) 60 mg, jod (3b201) 4 mg, miedź (3b406) 3,5 mg, selen (3b810) 0,2 mg, tauryna (3a370) 2300 mg, L-karnityna (3a910) 230 mg, L-arginina (3c364) 3200 mg, L-metionina (3c305) 4000 mg.
Stabilizatory flory jelitowej na 1 kg: Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (4b1707) 1x109 CFU.